2021-05-22 11:56:38• hírek • Agerpres

S. Cîmpeanu: Az országos vizsgák fizikai jelenléttel zajlanak, bármilyen lesz a helyzet

Az eredetileg megszabott időpontokban, fizikai jelenléttel tartják meg idén mind a nyolcadikosok országos képességfelmérő vizsgáját, mind az érettségit - szögezte le péntek este az oktatási miniszter.

Sorin Cîmpeanu rámutatott, a korábban megszabott menetrendnek megfelelően június 22-én kezdődik a képességvizsga első szessziója, majd július 5-én, 6-án és 7-én tartanak egy második szessziót is, hogy esélyt adjanak a vizsgázásra azoknak is, akik az elsőn nem tudtak részt venni. Az érettségi vizsgáinak sorozata június 28-án kezdődik, a pótérettségit pedig augusztus 16-ától tartják.


A tárcavezető kijelentette, "bármilyen lesz a helyzet", az országos vizsgák fizikai jelenléttel zajlanak majd, tehát minden nyolcadikos és végzős tanuló így vizsgázhat, kivételt csak a koronavírussal fertőzöttek képeznek. Sorin Cîmpeanu ugyanakkor optimizmusának adott hangot a szeptember 13-i tanévkezdéssel kapcsolatban, azt mondta, meggyőződése, hogy az ország valamennyi iskolájában jelenléti oktatással kezdődhet majd a tanév.


"Ugyanakkor erősen készülünk az oktatás digitalizálására, és meggyőződésem, hogy ahol minden feltétel adott lesz - internetkapcsolat, megfelelő felszerelések, a digitális oktatásra felkészített pedagógusok, megfelelő ismeretfelmérő platformok -, online órákat is lehet majd tartani, ezúttal azonban önkéntes módon, anélkül, hogy ezt valaki kötelezné. Csak azok fogják ezt gyakorolni, akik népszerűsíteni szeretnék az oktatás eme formáját" - fogalmazott.


A miniszter szerint a világjárvány egyik hozadéka az volt, hogy fejlesztette a tanulók és tanárok digitális készségeit, tudatosította a digitális oktatás fontosságát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: